Főoldal » Cikkek » Minden ami nem babázós » Táskák, tárolók stb...

kifordítom, befordítom, táska...

Nos, az eredeti táska farmernadrág szárából készül, mint ahogy a fönt látható darabnál is. Csak mivel elfogyott ez az alapanyag, kénytelen voltam mást használni, amin jól látható hogyan is dolgozom. Lássuk hát a medvét!

A szabásminta mérete konkrétan egy negyed, és ha farmert használunk, a felező vonalat a nadrágszár varrása adja. Most bejelöltem az anyagon, és úgy rajzoltam meg kétszer:

Ezt követően kivágtam a két darabot 

 és összevarrtam először az oldalakat, majd az alját.

 

Maradni fog egy kis rész, amit most a képeken látható módon összefogunk és levarrunk, így készül el a táska alja: 

Mind a két oldalon megcsináljuk, ezzel el is készült a táskánk egyik fele. Ez lesz a külső rész. A másik annyiban különbözik, hogy itt félbe hajtjuk az anyagot , és úgy másoljuk fel a szabásmintát, tehát a végén ezt a formát kapjuk: 

Csak az oldalakat kell összevarrni, és ahogy a másiknál, itt is a két alsó részt. Ezzel megvan a belsőnk. A két anyagot színükkel egymásra tesszük, és a füleket összevarrjuk,  de úgy, hogy a szabásmintán jelölt részig öltögetünk, mert különben nem lehet se kifordítani, se a füleket összevarrni. Az egyik nyitott fülön keresztül áthúzzuk az anyagot, majd a füleket összevarrjuk:  Megigazítjuk (farmert lehet vasalmi is), és szépen körbeöltögetjük az egész szélét. Sokat segíthet a fércelés, én többnyire elhanyagolom. (Nem követendő példa! ;) ) 

Íme a végeredmény nagyon közelről: Majd csinálok távolabbi képet is.Remélem, tudtam segíteni.

Ha nem, további segítségért látogassatok ide:http://verypurpleperson.com/2010/04/making-reversible-bag/

Az eredeti szabásminta, és lépésleírás itt található:http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/2b/74/a8/2b74a8266dc084f138d124d36c3ad8bb.jpg

 

Kategória: Táskák, tárolók stb... | Hozzáadta:: Adus (2014-08-16)
Megtekintések száma: 797 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: