Főoldal » Cikkek » Barbie ruhák, mindkét nem számára » Egyszerű ruhák

a legegyszerűbb géppel varrható ruha

Nos a következők figyelembevételével ez a ruha bármely babára elkészíthető, ugyanúgy kell mérni, csak az adatok változnak! Tehát, lemérjük a mell és a csípő bőségét, majd ezek segítségével meghatároztuk a ruha szélességét: 

Mellbőség~csípőbőség +3 cm = 20 cm. Ebből fél centi körül van a varrásráhagyás, a többitől lesz buggyos.


 

 A ruha hosszához a baba oldalán mérünk, itt látjuk, hány centinél kell jelölni a derekát. A hosszra  két centit mérünk, ha az anyagunk nem előre szegett, mint az , amivel én dolgoztam.

 

Így néz ki a szabásminta, a szaggatott vonalra fogjuk lehajtani az anyag fölső részét. Bejelöljük a derék részt is, majd az anyagra másoljuk a szabásmintánkat.


Valahogy így fog kinézni az anyagunk.

A gumit a baba legszélesebb pontján mérjük, kifeszítve, és majd fél centis átfedéssel jelöljük. Ez azért fontos, mert csak így fog ráncolódni a ruha, valamint így tudjuk a babára adni.

A gumit a fölső jelölésnél rögzítjük, cikk-cakk öltéssel, és nullás öltéshosszal.


Ezzel biztosítjuk, hogy ne húzzuk be véletlenül a varrás ideje alatt.

Az anyagot lehajtjuk a második jelölésig, és lassan, a legkisebb öltéshosszal végig varrjuk a szélét, figyelve a gumi helyzetét, nehogy véletlen odavarrjuk.

Készen ezt látjuk.

Ekkor megfogjuk a gumit, és kihúzzuk a jelölésig.

Majd levarrjuk, és elvágjuk.

A derékrész gumiját is lemérjük, majd jelöljük, és úgy rögzítjük, mint a tetején, de itt a gépet 3,6 milis öltésszélességre állítva, a gumi fölött cikk-cakkozva varrunk, lépésben, figyelve, hogy a rajzolt vonalon legyen a gumink.

Így fog kinézni, mikor kész van.
A gumit jelölésig kihúzzuk, és rögzítjük.
Ha szegett az anyagunk, nincs más dolgunk, mint az oldalakat összevarrni, ha viszont nem, akkor ezt megelőzően szegjük fel az alját.
Már csak ki kell fordítani...
És kész is vagyunk!
Kategória: Egyszerű ruhák | Hozzáadta:: Adus (2013-05-24)
Megtekintések száma: 1191 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: