Főoldal » Cikkek » Baby born és hasonló nagyságú babák ruhái

egyszerű ruha
Egyenlőre nyomtassátok ki a mellékelt pdf file-t, és keressetek  tartással bíró anyagot. Lehet vékony is, de tartása legyen, aza ne póló anyagból essünk neki, mert nem lesz olyan eredmény, mint szeretnénk.  Kell még 8 centi hosszú tépőzár, és egy az anyagtól elütő színű kréta vagy ceruza, esetleg toll. A szoknya háta sajna nem fért be a lapolvasóba, így egy jól látható vonallal elválasztottam. Nyomtatás után kivágjátok, és a vonalnál össze illesztitek a két darabot. cellux vagy papír ragasztóval lehet újra egy  teljes darabot készíteni belőle.
<--------- jobb egérgomb, kép megnyitása új lapon a megnyíló lap a letölthető szabásmintát tartalmazza pdf file-ban.  Ha nem nem sikerül letölteni, az e-mail címemre küldött levélre válaszban elküldöm :)  Most megyek, és lefotózom a munka folyamatot, hogy később megoszthassam. A bal első babán lévő ruhát varrjuk meg.

Én egy vékony farmerruhát használtam fel, amit már nem lehet megjavítani. Az anyag szükséglet 60*40 cm, ebből kijön az eleje és a háta.
   ezen a képen az első felhelyezés látható, az anyagot félbe hajtjuk, levasaljuk, majd rátesszük a hajtásnál  szabásmintát, és körbe rajzoljuk. Én most a láthatóság kedvéért filcet használtam, az ilyen anyagoknál lehet tollat is. A szabásminta tartalmazza a varrás ráhagyást!!!
 Gombostűvel rögzítjük a két anyagot, hogy mikor vágjuk, ne csússzon szét. A minta vonala mentén tüzünk.
Mikor kivágtuk, kivesszük a gombostűt, és széthajtjuk az anyagot. Elméletileg ezt a formát kapjuk. Ha valakinek nincs bátorsága ehhez, íme a másik módszer: tükrözünk 

itt a szétnyitott anyag fonákjára feltesszük a mintát, majd körberajzoljuk, és a felénél húzunk néhány segéd vonalat. Mikor kész, megfordítjuk a mintát, és kiegészítjük

Készen így néz ki.
A szabásmintát elvágjuk annál a vonalnál, ahova az van írva: szalad, csipke helye. Az anyag színére tesszük, és elütő színű zsírkrétával meghúzzuk a nyomvonalat. ezt később nem fogjuk látni, mert mosással, de játék közben is lekopik nyom nélkül.
 
A díszítő farkasfogat, szalagot vagy csipkét (később esetleg fodrot) leférceljük,és felvarrjuk  ( de megfelelő gyakorlattal lassú hajtás melett szabad kézzel is lehet dolgozni.) 
 Az elejét én egy leeső kis virággal is díszítettem. 
 
színeket egymásra fektetjük, 
az oldalakat vagy össze férceljük, vagy gombostűvel rögzítjük, 
 
majd a széltől 5-mm-re végig gépelünk.
A munka végeztével kiszedjük a tűt/cérnát, széthajtjuk a varrást, és levasaljuk. Az alját felhajtjuk 6mm-re, levasaljuk, és végig varrunk, a gép talpa a szélen legyen, a tűt úgy állítsuk be hogy kb.4mm legyen a szél és a varrás vonal között. Ikertűvel ilyen lesz a munka:
              
              Ezután levasaljuk a tépőzár helyeit, és fél centit behajtva elütő színnek körbe
                               férceljük a nyak és a kar kivágásokat. 
         
 itt megint lehet játszani;  ikertűvel varrtam körbe,  a szín lehet elütő, vagy az anyaggal harmonizáló. 
Most zárjuk össze a másik oldalt.
                           
 
   A tépőzárat méretre vágjuk,
felvarrjuk
és a baba máris bújhat az új ruhába. Ugye nem is volt nehéz?
Kategória: Baby born és hasonló nagyságú babák ruhái | Hozzáadta:: Adus (2012-09-16)
Megtekintések száma: 3878 | Hozzászólások: 4 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 4
4 Schieberné Szűcs Emőke  
0
Kérlek, küld el a ruhácska szabásmintáját.
Köszönöm
Üdv Emőke

3 tocek11  
0
Kedves Adél!
Nem találom a PDF fájlt.
Tudsz nekem segíteni?

2 éva szilbek  
0
hali

1 éva szilbek  
0
Szeretnék kapni

Név *:
Email *:
Kód *: