Főoldal » Cikkek » Alkalmi ruhák » Barbie alkalmi ruhák

Különleges menyasszonyi ruha
Itt a szabásminta elkészítése lesz az, ami egy kicsit macerás, mert a sima harangszoknya alapját kell meghosszítani, hogy szép hosszú szoknyát kapjunk. Nekünk vagány esküvőnk volt, a kedvenc motoros Ken pasink vette nőül szerelmét, így egy szokásos habos-csipkés ruha eleve ki volt lőve. Nézzük, hogy készült el a kivételes ruhánk! 
Tehát, miután megálmodtam  és beszereztem az anyagokat, elő vettem azt a két részt, amire a fölsőhöz és a szoknyához szükség volt, majd átmásoltam őket zsírpapírra. Én szatént használtam, a fölső rész szabásához melegen ajánlom a felvasalható közbélés használatát, mert nem fog olyan könnyen csúszkálni az anyag, és nem kell rányomni a 6B-s cerkát sem. 
Tehát felrajzoltam a fölső részt:
A szűkítőket úgy lehet felrajzolni, hogy a papíron felvágjuk a merőleges vonalat, és kihajtjuk a másikig, majd berajzoljuk az így kapott szűkítőt. Lehet, hogy ezt sem ártott volna fotózni. 


Elütő színű cérnával  fércelünk, majd összevarrjuk a szűkítőt.
 Lehetőleg 2-3 mm-nél nem nagyobb öltéseket használjunk, miközben lassan és óvatosan végigvarrunk közvetlen a fércelés mellett!! Én kézzel hajtottam a gépet, bevallom őszintén :)
A szűkítők elkészítése után leférceljük a fölső részünk tetejét 
 
és ha szerencsésen meg vagyunk áldva egy hímezni is tudó géppel, kiválasztjuk azt a mintát, amellyel díszíteni óhajtunk, miközben el is varrjuk egy időben az anyagot. 
Kevésbé szerencsések se csüggedjenek, mert ezt a fölsőt számtalan más módon lehet díszíteni, amelyekről szintén írok majd. 

És elérkezett az első próba ideje! 
A babára illesztjük az anyagot, így hátul látni fogjuk, mennyit lehet a háta részen vissza hajtani, hogy a tépőzár pontosan, jól illeszkedjen. 
FIGYELEM!! nagyon fontos, hogy a tépőzár két részét úgy varrjuk fel, hogy az egyik az anyag színére, a másik a fonákjára kerüljön! Én többször kapkodtam, és bonthattam vissza az egészet, mert használhatatlan lett a darab, amit épp varrtam.
Újabb próba jön, ezúttal a tépőzár tartja fent a fölsőt.
Ha ez kész, jöhet a szoknya része! A képek remélem, önmagukért beszélnek :)
Kategória: Barbie alkalmi ruhák | Hozzáadta:: Adus (2013-08-02)
Megtekintések száma: 960 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: